neděle 3. května 2009

Anotace

Anotace na česky psanou internetovou stránku

http://www.detskaprava.cz/nactileti/letaky_sikana.htm


Tato internetová stránka se zabývá problematikou šikany. Podává vysvětlení, co je to šikana, jak se jí ubránit. Zabývá se problémem pomoci při šikaně, šikana a děti, šikana a rodiče, šikana a učitelé.
Stránka obsahuje: test z dětských práv; letáky s informacemi; kam se obrátit, když potřebuji pomoc; můžeme se zeptat na svá práva. Dále jsou zde uvedené různé odkazy, které se netýkají jen šikany například: Týrání dětí, Sexuální zneužívání, Šikana, Rasismus a xenofobie, Dětská práva.

¨Můžeme si prohlédnout letáky se základními informacemi; zjistit, kam se obrátit pro pomoc. Jsou zde zavedeny i dotazníky, kde se můžeme ptát na to, co bychom chtěli vědět, co by nás zajímalo. Na této stránce najdeme i telefonní číslo na linku bezpečí a rodičovskou linku, kam se můžeme obrátit v případě pomoci. Jsou zde k dispozici hry, které si můžeme zahrát; obrázky; zajímavosti; aktuality.

Vzhled stránky je pěkný, doplněn obrázky, zdobením – květinami. Přehledné je rozdělení odkazů do levého sloupce, barevné texty, rozčlenění samotného textu. Je zde i zábava. Test z dětských práv je pěkně ilustrovaný. Nalezneme zde odkazy i na jiné internetové stránky.



Leona Svobodová

Žádné komentáře:

Okomentovat