neděle 3. května 2009

Anotace

Anotace na německy psanou internetovou stránku

http://www.dgb.de/themen/mobbing/mobbing.htm


Tato internetová stránka se zabývá problémem šikany. Konkrétně mobbingem, což znamená šikana na pracovišti. Podává nám informace o mobbingu v Německu, udává počet ohrožených. Nabízí nám vysvětlení, co je to mobbing a jak se proti němu bránit. Nachází se zde jednotlivé odkazy, které jsou ještě rozčleněny na pod odkazy. Například: co je to mobbing; jeho příčiny a jednotlivé fáze; náklady, vzniklé kvůli mobbingu. Dále je zde uveden i odkaz na některou literaturu, která se problematikou mobbingu zabývá. A kontakt, kam se můžeme obrátit, když chceme poradit. Je zobrazen pomocí mapy, ve které jsou zakreslena jednotlivá města, kde se nachází lékaři, psychologové, právníci a kliniky, zabývající se tímto problémem.

Tato stránka se netýká pouze šikany, ale jsou zde i jiné odkazy, například, na politiku, společnost, sociální systém, hospodářství, témata od A – Z. Můžeme si zde objednat i nové zprávy nebo-li informačního zpravodaje přes internet.

Vzhled stránky je jednoduchý, přehledný, upravený. Není zde použito moc barev. Text je rozdělen do odstavců, což je dobré pro přehlednost. Odkazy jsou rozděleny do levého sloupce. Nechybí zde ani reklamy.


Leona Svobodová

Žádné komentáře:

Okomentovat